Reseptit

Herkullinen Pääsiäislammas

Herkullinen pääsiäislammas syntyy helposti vaan ei ihan hetkessä. Lampaanviulu on uuniruokien aatelia ja kaipaa pitkän kypsytysajan hautuakseen mureaksi ja herkulliseksi.

Tarvitset:

1 kpl lampaan tai karitsan viulu
2 kpl valkosipulia
1 nippu tuoretta rosmriinia (kuivattukin käy, mutta tuore on parempaa, myös timjami sopii lampaan seuraan)
oliiviöljyä tarpeen mukaaan (rypsiöljykin käy)
suola

Ota liha kylmästä huoneenlämpöön vähintään tuntia ennen valmistusta. Mikäli käytätä pakastettua lihaa, paras tapa sulattaa se on antaa lihan sulaa rauhassa esim. jääkaapissa.

Valitse riittävän suuri astia, esim. laidallinen uunipelti jolle viulu asetellaan jalan ulkosyrjä ylöspäin. Paistuessaan viulu valuttaa nestettä, joten laidat ovat tarpeen.

Kuumenna uuni  150 asteeseen.

Marinointitahnan valmistus:

Kuori valkosipulit ja silppua ne yhdessä rosmariinin kanssa aivan hienoksi koneella tai käsin. 
Lisää öljyä niin, että muodostuu vetelähkö tahna. 
Lisää suolaa maun mukaan.

Taputtele tahna yltympäri viulua ja asettele viulu uunipellille tai vuokaan. 

Mikäli haluaa voi viulun yhteydessä valmistaa juureksia sekä sipulia ja valkosipulia lisukkeeksi. 

Peitä pelti tai vuoka kokonaan foliolla, ettei viulu pääse haihduttamaan nestettä. Näin viulu ei kuivu vaan paistuu meheväksi.

Viulun paistoaika vaihtelee viulun koon mukaan, viulun sisäläpötila on kypsänä noin 70 astetta. Mikäli pasitomittaria ei ole voi kypsyyden havaita myös lihan vetäytymisessä luusta. Hyvin vetäytynyt liha on kypsää nautittavaksi.

Herkullisiä hetkiä!



Facebook

Kuusikorpi, Urjala (Kamppari), email: [email protected]