Lampaat

Ensimäiset lampaat saapuivat tilalle syksyllä 2011 Valkeakoskelta. Uuhilauma koostuu risteytysuuhista, joissa on suomenlammasta, Dorsetia, Oxford Downia, Texeliä, sekä gotlantilaista turkislammasta. 

Lampolaan hankittiin marraskuussa isännäksi puhdas suomenlammaspässi Eetu Satakunnasta. Eetu on väriltään musta ja karitsoissa esiintyykin erittäin monia värejä. Eetu on oikein mukava herra ja käyttäytyy hyvin uuhia ja ihmisiä kohtaan. Eetun jälkeläisiä ovat kaikki vuoden 2012 karitsamme. Muutamia uuhikaritsoita jätetään siitokseen ensi syksyä varten.

Kaikki siitoslampaamme ovat luonnostaan nupoja, eli sarvettomia. Lampaissamme löytyy kaikki värit joita villaan ja taljoihin toivoa saattaa: valkoisesta erisävyisten ruskeiden ja harmaiden kautta pikimustaan. 

Talvi 2011-2012 menikin touhuja opetelessa ja lampaisiin tutustuessa. Aikamoisia vekkuleitahan nuo karvapallot ovat. Lampaamme ovat kesyhköjä ja monet kärttävät rapsutuksia ja makupaloja mielellään, sekä viihtyisivät siliteltävinä vaikka koko päivän. Toiset ovat luonteeltaan vetäytyvämpiä ja arempia.

Kesäisin lampaat kirmaavat laitumilla ulkona.

Lampolamme on kylmälampola jossa lampaat saavat olla vapaana. Lampailla on myös tilava tarha. Lampaat viihtyvät mielellään ulkona talvellakin sillä villa pitää lampaat hyvin lämpiminä. Lampaillamme on vapaa heinäruokinta, raikasta vettä aina saatavilla ja väkirehut annetaan tarvittaessa kahdesti päivässä.
Onnellinen Lampuri ensimmäisten karitsojen kanssa

Onnellinen lampuri ensimmäisten karitsojen kanssaFacebook

Kuusikorpi, Urjala (Kamppari), email: [email protected]